הלינה הרו, יועצת שינה מוסמכת

את השאלה הזו שמעתי הרבה במהלך השנים האחרונות. זה תמיד עולה, כשאני מציגה את עצמי ועונה על השאלה המתבקשת- "מה את עושה?". מאז שעזבתי את תפקידי כאחות אחראית מחלקת ילודים בבי"ח התשובה היא- יועצת שינה. לרוב , אי ההבנה הזו מלווה בשאלות רבות. מהי יועצת שינה? זה כמו הסופר-נני? איפה לומדים להיות יועצת שינה? יש אנשים שמוכנים לשלם כסף ליועצת שינה!?! למה צריך יועצת שינה- הרי תינוקות יודעים לישון ?

כאמא ואשת מקצוע אני מבינה את השאלות. גם לי כאמא בתחילת דרכי היה נראה מוזר להתייעץ עם מישהו חיצוני לגבי השינה של בתי. מיותר לומר שהיא הייתה תינוקת שישנה לילה שלם מהיום שחזרנו מבית חולים. איפה ומתי שהשכבתי אותה –  היא הייתה תינוקת "מלאכית" שישנה לילות שלמים. גם הבת האמצעית שלי , ישנה סביר- הסתדרנו.  רק כשבתי הקטנה נולדה נפגשתי לראשונה עם חוסר האונים שלי כאמא , עם תינוקת שלא יודעת להירדם ולא ישנה כמעט אף פעם. לראשונה הבנתי למה צריך יועצת שינה. והבנתי שמי שלא חווה את הקושי האמיתי של תינוק שאי אפשר להרדים אותו ולא ישן- מתקשה מאוד להבין את הצורך ולמה צריך יועצת שינה.
אז, גם אני לא ידעתי שיש דבר כזה שנקרא יועצת שינה…

לראשונה שמעתי את המושג יועצת שינה לפני 6 שנים, כשאחותי (שגרה באוסטרליה) ילדה את התאומות שלה. כחלק מסל הבריאות הציעו לה לקבל ייעוץ שינה עבור התאומות. נדהמתי מהרעיון!!! ייעוץ שינה- ועוד כחלק מסל הבריאות……

נכנסתי לגוגל וחיפשתי יועצת שינה. בארץ לא היו יותר מדי אפשרויות. בחו"ל מצאתי שפע של אפשרויות. מצאתי יועצות שינה ב: אנגליה, ארה"ב , קנדה, אוסטרליה, ואפילו ניו- זילנד. התחלתי להתעניין אצל יועצות שינה באנגליה וארה"ב לגבי הכשרה מקצועית, וכך הלינה (שותפתי לתחום ייעוץ השינה בבייבי לינק) ואני מצאנו את עצמנו בדרכנו לאנגליה ללמוד להיות יועצות שינה.

כשחזרנו מאנגליה, מאוד העסיקה אותנו השאלה- מהי יועצת שינה? מה התפקיד שלה? ואיזה סוג של יועצות שינה אנחנו רוצות להיות?

קיימות הרבה גישות בעולם לייעוץ שינה. ישנן יועצות שינה שמגיעות הביתה ומלמדות בעצמן את התינוקות לישון. ישנן יועצות שמגיעות לבית המשפחה, מדריכות ומכוונות, ומלוות את ההורים במשך תקופה מסוימת טלפונית או במייל, וישנן יועצות שינה שנפגשות בקליניקה עם המשפחה וממשיכות ליווי שבועי ע"י מפגשים בקליניקה או טלפונית.

התחלנו לעבוד ועם הניסיון באו התובנות . מצאנו, שכיועצת שינה, נעים להגיע לבית הלקוח. לראות את סביבת השינה של הילד ולראות את המשפחה בסביבה הטבעית שלה.
בנוסף מצאנו שלרוב אין צורך ביותר מפגישה אחת פנים אל פנים. בפגישה יש היכרות ראשונית, והדרכה מפורטת לגבי תהליך לימוד הרגלי השינה. במהלך התהליך מספיקים שיחות טלפון ומיילים כדי לכוון, לתמוך וללוות את המשפחה.

כיועצות שינה אנחנו מאמינות שכל תינוק הוא ייחודי- עולם ומלואו. טמפרמנט, צרכים, יכולות. ועם הייחודיות הזו של כל תינוק נולד סגנון הורות ייחודי וחדש. לא משנה אם זה ילד ראשון או רביעי. עם כל תינוק ההתמודדות היא אחרת.

התפקיד שלנו כיועצות שינה הוא להכיר ולהתחבר למשפחה. לבחור יחד עם המשפחה את הגישה לייעוץ שינה שהכי מתאימה להם, מתוך התחשבות בטמפרמנט של התינוק , בערכים ובאמונות של המשפחה.  התחשבות זו, תאפשר למשפחה להיות עקבית ולהתמיד עד השגת המטרות שהצבנו. המטרות מאוד אינדיווידואליות, לא כל מה שמתאים לילד אחד יתאים לילד אחר.

אנחנו מאמינות שכל תינוק יכול ללמוד לישון, אך הדרך שונה אצל כל תינוק. מה שברור הוא, שבזכות שינה טובה אנחנו הורים טובים ובריאים יותר. וזה הרצון של כולנו